Vattentvätt – Hur tvättas mina kläder?

Uncategorized

Dina kläder placeras på hyllorna i vårt lager tills de tvättas. När vi hämtar dina kläder märks de med det namn och de preferenser du har angett. Dessa taggar kommer att följa med dina kläder under hela deras livstid. Denna etikett kommer att finnas med dina kläder oavsett om de väntar på att tvättas, ligger i tvättmaskin eller torktumlare eller när de är redo att returneras. Dina kläder kommer aldrig att kombineras eller tvättas med någon annans kläder. För att säkerställa att du får tillbaka dina kläder rena och redo att användas är vi särskilt noga med att hålla varje kunds plagg separat.

Vi tar sedan dina kläder till ett bord i rostfritt stål för att sortera dem och markera eventuella föremål som du vill ha förbehandlade. För att förhindra blandning kan endast en persons kläder placeras på bordet. Innan vi tvättar din tvätt kontrollerar vi att allt är separat, att inget är hopskrynklat, som strumpor eller byxor, som kan förhindra en korrekt tvätt. Vi letar också efter föremål som inte ska tvättas. Vi har sett allt, så när vi kan letar vi efter det innan det hamnar i tvättmaskinen. AirPods har hittats i tvätten tillsammans med kreditkort, tändare och pennor. Vi har också sett nerfpistoler, golftees och klockor. Vi kan inte fånga upp allt, så även om vi fångar upp många saker ber vi våra kunder att göra sitt bästa för att ta bort föremål från sina fickor och tvätt. Vi returnerar alla föremål som vi tar bort från din tvätt tillsammans med den returnerade tvätten. Detta gäller även kontanter.

När du har sorterat din tvätt ska du placera den i de tvättmaskiner som är bäst lämpade för dess storlek. Din tvättlapp identifierar vad du föredrar. Vi kommer att använda detta för att avgöra exakt vad du behöver. Vi har alternativ med och utan doft, samt förfrågningar om Oxiclean eller blekmedel för vittvätt. För att förhindra krympning torkas varorna med ett valfritt torkark på låg värme. Det är mycket effektivt för oss att tvätta alla bostadsartiklar vid låga temperaturer. Om du föredrar torkbollar istället för torkpapper har vi dem till hands. Vi kommer att göra vårt bästa för att uppfylla eventuella särskilda önskemål.

För att förhindra skrynklor hängs plaggen direkt från torktumlarna på sidan av vagnarna tills de är redo för vikning. Våra vikningsexperter tar sedan din klädvagn till sin rena arbetsstation där de viker dina kläder enligt våra riktlinjer för vikning. För att undvika förvirring tillåter vi endast en person att ha sin tvätt på vikbordet vid en given tidpunkt. Varje vikare är utrustad med ett 4’x8″ bord, vilket ger dem gott om utrymme för att vika stora beställningar. När varorna har vikts vägs de och placeras på en hylla för leverans av din chaufför. Är du nyfiken på exakt hur de packas? Håll utkik efter vårt nästa blogginlägg för att ta reda på mer.

Det är värt att notera att eftersom vi inte är en tvättservice förvaras dina kläder aldrig i ett område där slumpmässiga personer kan komma åt dem. Endast våra anställda har tillgång till byggnaden och din tvätt. Vi har kameror och larm för att säkerställa att din tvätt är säker.

De 3 viktigaste reglerna för att tvätta

De flesta av oss vet hur man väljer kläder som får oss att se ut och känna oss som bäst. Många är dock inte medvetna om hur man behåller klädernas ursprungliga utseende över tid.

Det räcker inte med att hålla den röda strumpan borta från den vita tvätten. Även om vår mamma lärde oss att ladda tvättmaskinen och sortera färger, kan hon ha missat några detaljer. I den här artikeln delar vi med oss av tre viktiga tvättregler som du kan använda för att få dina kläder att se ut som nya och få dem att hålla längre. När du bestämmer dig för att tömma tvättkorgen igen, ha dessa tre tips i åtanke.

1) Knappar Och Zippers

Var noga med att knäppa upp alla knappar och dragkedjor innan du lägger in kläderna i tvättmaskinen. Att knäppa upp knapparna på framför allt skjortor ger en mer grundlig rengöring. Det förhindrar också att knappen lossnar. Dragkedjor måste knytas för att undvika att de går sönder genom andra föremål i trumman. Detta är mycket arbete, särskilt om du inte har mycket tid för din tvätt. Men det förhindrar att kläderna fastnar i varandra. Dragkedjor i metall passar inte bra till tunna blusar.

2) Tvätta Inifrån Och Ut

Vänd dina kläder ut och in innan du tvättar för att skydda den viktigaste delen. Det är viktigt att göra detta med mörka jeans och denim för att de inte ska blekna. Att vända ut och in på plagg med tryck eller broderi är en bra idé. Vänd allt ut och in för säkerhets skull. Har du förstått? Det är bra. Du kan använda en tjänst om du är för upptagen eller bara har en begränsad mängd tid för din tvätt.

3) Glöm Inte Att Använda Tygmjukgörare.

I de flesta fall bör du inkludera sköljmedel i din tvättrutin. Sköljmedel är precis som balsam, som du applicerar efter schamponering av håret för att hålla det glänsande och smidigt. Du kan använda sköljmedel tillsammans med tvättmedel för att behålla samma utseende. Sköljmedel kan påverka vissa plaggs förmåga att andas och hantera fukt. Det gäller t.ex. mikrofiberhanddukar, sportkläder, nylon och spandex. Använd istället vit vinäger för att mjuka upp tyget.

Kontakta Oss

Vitvatt Laundry Service erbjuder tvättservice med upphämtning i hela St Louis-regionen. Prova vår tvätt- och vikningstjänst för bostäder, som inkluderar hämtning och leverans. Ring oss på +46735624027 för att få veta mer.

Leave a Comment