Vitvätt - Tvätteri tjänster

Kemtvätt

Att lämna in kläderna på kemtvätt står ofta högst upp på listan över saker att göra, men det är sällan människor tänker på hur våra mest värdefulla skjortor, byxor och uniformer egentligen tvättas. Vi är yrkesmän med många års erfarenhet av kemtvättstjänster. Vi använder specialutrustning för olika typer av kläder och tyg. Här är några principer för strykningsprocessen och vad vi anser vara av yttersta vikt för vårt arbete. Boka Tid!

Grundläggande principer av kemtvätt tjänster.:

Till skillnad från traditionell tvätt, där man använder vatten och tvättmedel, innebär kemtvätt att man tvättar kläderna utan att använda vatten. Och hur konstigt det än kan låta så rengör kemtvätt faktiskt dina kläder.

Istället för att rengöra med vatten och tvättmedel rengörs plaggen med organiska lösningsmedel som tar bort fläckar utan att skada känsliga tyger som siden, ull och sammet. Kläderna – dina och andras – tvättas i en maskin som liknar (men är större, dyrare och mycket mer justerbar) de tvättmaskiner vi använder hemma. Men låt dig inte luras, kemtvätt är inte en process som du kan utföra utan rätt utbildning och utrustning. De flesta kemtvättar har många års praktisk erfarenhet, och organisationer som Drycleaning and Laundry Institute erbjuder utbildning och resurser för kemtvättar runt om i världen.

Den professionella kemtvätten erbjuder mer än bara kemtvätt. Torkstädningen omfattar även expertborttagning av fläckar som inte går att få bort med vanlig kemtvätt. Dessutom säkerställer professionell pressning, noggrann förpackning och inspektioner i varje steg att alla fläckar avlägsnas och att varan är korrekt pressad och färdigställd. Här är några saker att tänka på innan du väljer kemtvättstjänster:

  • Rengöringsföretag är specialister på textilvård.
  • Rengöringsföretag är experter på restaurering och konservering.
  • Det är viktigt att behålla skötseletiketten på dina plagg.
  • Det är viktigt att låta kemtvätten få reda på hur eventuella fläckar ser ut.

Vid kemtvätt används lösningsmedel för att avlägsna fläckar och lukt. Processen löser även upp oljor och fett som inte är lösliga i vatten.
Denna behandling är inte bara säker, utan även fördelaktig för naturfibrer (ull och silke). De kan krympa eller deformeras i vatten. Du kanske har försökt ta bort en silkesfläck. Vi har alla upplevt vattenringar!
Vi uppmuntrar våra kunder att fråga om kemtvätt för vissa plagg. Vi är här för att hjälpa dig att ta hand om din garderob. Lita på proffsen. Kontakta en kundtjänstmedarbetare genom att skicka ett e-postmeddelande till info@Vitvätt .com. Du kan också be om att få ett plagg upphämtat.
Vitvätt använder också miljövänliga processer och lösningsmedel.
Vitvätts resa med kemtvätt av plagg:

  • En grundlig inspektion
  • Förbehandling
  • Professionell rengöring
  • Expert slutbehandling
  • Slutlig inspektion
  • Förpackning

Först och främst är Vitvätt en av de enda kemtvättarna som erbjuder flera olika metoder för säker rengöring.
Den vanligaste är till exempel perkloretylen (perc). Kolväten, GreenEarth-lösningsmedel och våtrengöring är också ytterligare metoder.
I allmänhet har Vitvätts kunder möjlighet att begära en specifik metod. Du kan antingen ange en övergripande regel eller ge instruktioner för ett specifikt plagg. Om en vald metod inte är idealisk för ett plagg kommer en teammedlem att kontakta dig.
När det gäller att skydda dina plagg är kemtvätt ett bra alternativ. Denna rengöringsmetod har visat sig förlänga ett plaggs livslängd.
Vitvätt Cleaners arbetar hårt för att våra medarbetare och kunder ska känna sig trygga. Precis som du tar vi vårt ansvar för både dig och miljön på största allvar. Faktum är att vi vida överträffar branschens miljöstandarder. Dessutom fortsätter vårt team att använda överlägsna och säkra rengöringstekniker.

När kemtvättsprocessen kontrolleras noggrant bör kläderna inte krympa. Vitvätt har det senaste inom kemtvättsutrustning. All teknik är datorstyrd med specifika program för varje plagg och tygtyp.
Dessutom har våra kemtvättstekniker fått fullständig utbildning i olika lösningsmedel, maskiner och tekniker. Med många års erfarenhet har vårt team hanterat några av de mest problematiska och svåraste tygerna och plaggen. Med hjälp av tester och teamets egen expertis kan du känna dig trygg med att lämna dina kläder i vår vård.

För plagg som bärs nära huden (t.ex. blusar, byxor, skjortor) bör du följa samma logik som används för maskintvättbara plagg. (Vanligtvis innebär detta att du ska tvätta efter en gångs användning.) Vitvätt erbjuder för övrigt nu även tvätt och vikning.
Kostymer, sportjackor och lager på lager-tröjor kan ha två eller fler användningar mellan tvättarna. Naturligtvis rekommenderar vi starkt att du inspekterar alla plagg innan du återvänder till garderoben. Om du ser en fläck ska du inte använda plagget förrän nästa gång.
Kemtvätt tar bort matfläckar, damm, smink, parfym, svett och mycket mer. Dessutom avlägsnas 95 % av bakterierna med rätt rengöring och ångbehandling. Bakterier är det som orsakar lukt om ett plagg bärs för “länge”.
Slutligen bör alla kläder rengöras innan de förvaras någon längre tid. Detta hjälper till att förhindra malskador, fläckar som sätter sig och mycket mer. Vitvätt boxförvaring kräver att alla föremål rengörs först. Läs också mer om dina alternativ för kylförvaring.