Kemtvätt

Att lämna in kläderna på kemtvätt står ofta högst upp på listan över saker att göra, men det är sällan människor tänker på hur våra mest värdefulla skjortor, byxor och uniformer egentligen tvättas. Vi är yrkesmän med många års erfarenhet av kemtvättstjänster. Vi använder specialutrustning för olika typer av kläder och tyg. Här är några principer för strykningsprocessen och vad vi anser vara av yttersta vikt för vårt arbete. Boka Tid!

Grundläggande principer av kemtvätt tjänster.:

Till skillnad från traditionell tvätt, där man använder vatten och tvättmedel, innebär kemtvätt att man tvättar kläderna utan att använda vatten. Och hur konstigt det än kan låta så rengör kemtvätt faktiskt dina kläder.

Istället för att rengöra med vatten och tvättmedel rengörs plaggen med organiska lösningsmedel som tar bort fläckar utan att skada känsliga tyger som siden, ull och sammet. Kläderna – dina och andras – tvättas i en maskin som liknar (men är större, dyrare och mycket mer justerbar) de tvättmaskiner vi använder hemma. Men låt dig inte luras, kemtvätt är inte en process som du kan utföra utan rätt utbildning och utrustning. De flesta kemtvättar har många års praktisk erfarenhet, och organisationer som Drycleaning and Laundry Institute erbjuder utbildning och resurser för kemtvättar runt om i världen.

Den professionella kemtvätten erbjuder mer än bara kemtvätt. Torkstädningen omfattar även expertborttagning av fläckar som inte går att få bort med vanlig kemtvätt. Dessutom säkerställer professionell pressning, noggrann förpackning och inspektioner i varje steg att alla fläckar avlägsnas och att varan är korrekt pressad och färdigställd. Här är några saker att tänka på innan du väljer kemtvättstjänster:

Rengöringsföretag är specialister på textilvård.
Rengöringsföretag är experter på restaurering och konservering.
Det är viktigt att behålla skötseletiketten på dina plagg.
Det är viktigt att låta kemtvätten få reda på hur eventuella fläckar ser ut.