Varför är mattrengöring viktigt och vilka är fördelarna?

Uncategorized

Det är ingen hemlighet att det är svårt att hålla mattorna rena. Detta gäller särskilt om du är upptagen hela dagen med att jonglera arbete och familj.

De flesta tror att en dammsugning en gång i veckan räcker för att hålla mattan i gott skick, men det är långt ifrån sant. Din matta behöver lite mer uppmärksamhet än så. Att hålla mattan i gott skick är inte bara viktigt för mattunderhållet, utan även för din familjs hälsa.

Varför ska du djuprengöra ditt hem regelbundet?

Tyvärr räcker det inte att dammsuga för att hålla dina mattor rena. Djuprengöring av mattor regelbundet kan ha en enorm inverkan på ditt hem, inte bara din matta.

En regelbunden djuprengöring av mattorna förhöjer hemmets skönhet och bevarar mattan. Ett hem med rena mattor är också bra för din och din familjs hälsa.

Matttillverkare rekommenderar i allmänhet att mattor rengörs professionellt en gång om året. Men det är inte många som gör det. Här är fem skäl till varför du bör få dina mattor rengjorda på djupet.

Fem skäl till varför det är viktigt med professionell mattrengöring varje år

Lukt av dålig lukt

Det är inte alltid uppenbart vad som har spillts eller fläckat ner din matta. Det är möjligt att den kvardröjande lukten kan komma från någon del av mattan, eftersom vissa lukter kan orsakas av bakterier och mögelavgaser.

Du kan behandla lukt genom att ta bort bakteriernas födokälla eller förhindra mögeltillväxt. tips om mattrengöring är alltid till hjälp när det gäller att hantera illaluktande eller smutsiga mattor.

De flesta stormarknadsrengöringsmedel maskerar dålig lukt men eliminerar inte källan.

Electro-Shield, till exempel, är ett medel som förhindrar bakterie- och mögeltillväxt. Det innebär att din matta inte kommer att vara svampig ens månader efter rengöringen.

Du kan också behöva ta itu med urinlukt och fläckar om du äger husdjur. Du bör inte försöka behandla urin från husdjur själv. En professionell mattrengörare är nödvändig i denna situation.

Mattrengöraren använder först en penetrerande sensor för att fastställa var i mattan det finns urinsalter (det ämne som finns i urin och som främjar bakterietillväxt). Teknikern injicerar sedan ett desinfektionsmedel för att döda bakterierna. Detta behandlar inte bara lukten utan förhindrar också att den återkommer.

Färgen på din matta har förändrats.

När vi först flyttar in i vårt nya hem, eller när vi väljer matta på utställningsgolvet, dras de flesta av oss till färgen. Med tiden kan mattor bli smutsiga och förlora sin ursprungliga färg.

Professionell djuprengöring kan förändra dina mattor och få dem att se helt nya ut. Våra kunder blir ofta chockade över skillnaden i färg mellan deras mattor efter en djuprengöring.

Professionell mattrengöring kan visserligen inte återställa färgen på en blekt mattas fibrer, men den kan avlägsna djupt rotad smuts, bakterier och smuts. I slutändan får du en matta som är levande och glänsande.

En fläck går inte bort

Det finns alltid fläckar på äldre mattor som verkar omöjliga att få bort. En professionell mattrengöring kan hjälpa till.

Du måste få bort sockret och oljan som är ansvariga för att binda smuts i mattfibrerna. Professionella mattrengörare uppnår detta genom att använda rengöringslösningar som är särskilt utformade för att lösa upp olja och rester.

Alla fläckar går inte att ta bort, särskilt om fläcken har funnits på mattan under en längre tid. Det viktigaste steget vid fläckborttagning är att agera snabbt efter att du spillt något på mattan.

I de flesta fall kan du undvika permanenta skador om du agerar direkt. Du kan hitta fler tips om fläckborttagning med electrodry på vår blogg.

Mattans fibrer känns eller ser inte bra ut

Din matta bör vara mjuk under fötterna om du går runt i huset barfota större delen av tiden. Du kan kontrollera detta genom att dra handflatan över mattan. Den kan behöva en grundlig rengöring om den är grov och grusig.

Hur din matta ser ut kan vara en indikation på att den behöver rengöras professionellt. Slitage från möbler och gångtrafik kan göra att mattan ser platt ut.

Mattrengörare som är experter kan ge din matta en djuprengöring som gör att den känns helt ny, men utan att ta ut astronomiska priser.

Mattor kan orsaka allergier och få dig att nysa

Din matta kan se ren ut, men den kan innehålla en mängd olika allergener, t.ex. mjäll från husdjur och dammkvalster.

Eftersom vi tillbringar så många timmar på våra fötter kan svetten från insidan av våra strumpor och skor också överföras till mattan, vilket gör att bakterier kan frodas. När människor rör sig från ett rum till ett annat sprids dessa bakterier i hela huset. Det kan utlösa astmatiska andningsbesvär och allergiska reaktioner.

Mattans fibrer gör ett utmärkt jobb med att fånga upp föroreningar i luften, vilket förbättrar luftkvaliteten inomhus. Det innebär dock att mikroorganismer, bakterier och pollen som har absorberats av din matta kan vara skadliga för din hälsa om du inte rengör den regelbundet.

På bara en eller två timmar kan en professionell djuprengöring av mattan eliminera alla bakterier och baciller som gömmer sig i mattan. Det här är ett billigt, säkert och effektivt sätt att se till att du har bästa möjliga hälsa i ditt hem.

Är det vettigt att få mattorna rengjorda professionellt?
Regelbunden dammsugning kan hjälpa till att hålla mattorna rena. Men en professionell djuprengöring eliminerar bakterier och allergener som lurar under ytan.

Professionell rengöring av mattor är ett utmärkt sätt att förlänga deras livslängd och återskapa den nya, fräscha lukten och utseendet. Rengöring och underhåll av din matta bidrar till att förlänga dess livslängd och tar bort fläckar som annars kan vara omöjliga.

Följande är fördelarna med att låta professionella rengörare rengöra dina mattor regelbundet.

  1. Mattor kan rengöras regelbundet för att förlänga deras livslängd. Mattor som rengörs regelbundet med extraktionsmetoder kan hålla längre, vilket skyddar den investering du har gjort i ditt golv.
  2. Mattor skyddar inomhusluftens kvalitet. För att upprätthålla en god inomhusluft måste mattor så småningom rengöras från luftburna föroreningar.
  3. Det gör mattor enklare att underhålla. Majoriteten av smuts på mattor är torr. När mattorna dammsugs regelbundet avlägsnas den torra smutsen lätt.
  4. Fläckar och fläckar kan tas bort. Fläckar kan, precis som annan smuts, orsaka mer kontaminering. Genom att ta bort dem snabbt kan du skydda mattan från ytterligare skador.
  5. Undviker ansamling av bakterier och allergener. Mattor som är fuktiga kan ansamla ett antal skadliga föroreningar.
  6. Förbättrar utseendet på alla utrymmen. Välskötta, rena mattor kan ge ett tydligt intryck av hur rent ett hem eller en byggnad är.
  7. Renare arbetsplatser förbättrar arbetsmoralen. Renlighet förbättrar arbetsmoralen. Mattorna är också viktiga.
  8. Dammkvalster, vägglöss eller andra skadedjur kan finnas i mattan.
  9. Mattgarantin upprätthålls. De flesta mattgarantier stipulerar att mattorna måste extraheras inom en viss tidsram, vanligtvis var 12-18:e månad.

Leave a Comment